Kantoor

U vindt hier informatie over de volgende onderdelen

  • Kantoorartikelen
  • Kantoormeubilair

Kantoorartikel

Dit is een verzamelbegrip voor diverse benodigdheden bij administratief werk, niet noodzakelijkerwijze maar wel vaak op een kantoor.

De verschillende artikelen lopen uiteen van materiaal voor eenmalig gebruik als nietjes, paperclips, papier, via apparaten voor dagelijks gebruik als perforators en lamineerapparaten tot machines als een videoprojector of een printer.

Kantoorartikelen worden verkocht bij de kantoorboekhandel en of bij webshops.

Kantoormeubilair

Dit is een verzamelnaam voor allerhande kantoormeubels die worden gebruikt in het kantoor. Kantoormeubels zijn inrichtingsvoorwerpen en gebruiksvoorwerpen, worden ontworpen door meubelontwerpers en gemaakt door meubelmakers en meubelfabrikanten. Het woord meubel is, via het Oudfranse ‘mueble’, afkomstig van het Latijnse woord ‘mobilis’ , waar ook het woord ‘mobiel’ van afstamt. Het Frans aandoende woord ‘meubilair’ is in het Frans ongebruikelijk.

Soms bestelt de klant het gewenste meubel bij de winkel waarna dit op bestelling bij de fabriek wordt gemaakt en afgeleverd bij de klant. De Zweedse meubelfabrikant IKEA is bekend geworden door zijn zelfbouwpakketten. Na aankoop kan de klant het meubel direct zelf in elkaar zetten.

Kantoor Artikelen